hoe wij werken

We zijn heel praktisch: we kennen het bouwproces, bouwkosten en vergunningprocedures.  We luisteren heel goed naar wat onze opdrachtgever werkelijk wil. We onderkennen waar de moeilijkheden liggen. Vervolgens spannen we ons in voor hem of haar om een optimaal resultaat te realiseren binnen de beschikbare tijd en middelen.

Voorafgaand aan prijsvorming door aannemers/ aanbesteding ontwikkelen we ondubbelzinnig de beeld- en kostenbepalende elementen en details: voor zowel kwaliteit, kosten en uitvoeringsduur van een project is essentieel dat volstrekt helder is wat er gemaakt moet worden. Ook als we in bouwteam werken zorgen we bij contractafspraken voor volstrekte helderheid. We voorzien mogelijke valkuilen tijdens de uitvoering en zorgen ervoor dat de opdrachtgever de controle heeft en niet voor verrassingen komt te staan.

Communicatie en samenwerking is alles in een bouwproces: we zien aannemers en adviseurs als onze partners. We zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant uit staan. We houden het eenvoudig en staan open voor de inbreng van onze partners. Ieder neemt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid en samen zorgen we voor een tevreden opdrachtgever.

Bij elke opgave gebruiken we toegesneden middelen om een optimaal resultaat te bereiken. Voor een kleine unieke verbouwing of een restauratie tekenen we misschien details met de hand, en stellen we een contractueel eenduidige en eenvoudig leesbare werkbeschrijving op. We vermijden kosten van duur digitaal tekenwerk en een onnodig uitgebreid bestek.

Voor een groter project tekenen we in 2D (een 3D database en tekenwerk in Revit of 3D AutoCad is dan onnodig duur) en stellen we een Stabu-bestek samen. Voor een groot project werken we in co-creatie met onze partners in een gemeenschappelijke data-base: BIM en 3D-modellering zijn dan de sleutelwoorden.

In een project wat daar voor in aanmerking komt werken we graag met kwalitatieve inbreng van gespecialiseerde partners uit ons netwerk.

Comments are closed.