optop kantoor Hilversum

optop Hilversum_straatbeeld na uitbreiding1
De opdrachtgever had behoefte aan uitbreiding van zijn kantoor, eerder door ons bureau in combinatie met huurappartementen gerealiseerd in ‘Hilversumse stijl’.
We maakten een ontwerp voor een extra bouwlaag op het kantoorgedeelte. Door een lichte constructie bleek het mogelijk de uitbreiding op de bestaande fundering te realiseren.
In het ontwerp hebben we gestreefd de extra bouwlaag niet vorm te geven als meer van hetzelfde, maar als een brede band die het gebouw aan de bovenzijde beëindigt. Ook de opbouw op de stijgpunten links en rechts is vorm gegeven als de beëindiging die nu ontbreekt, zodat de uitbreiding de architectuur van het totale gebouw af maakt en niet een storend waterhoofd is. De afwijkende materialisatie is licht en voegt zich onnadrukkelijk bij de bestaande architectuur. Door deze materialisatie (nieuw op bestaand metselwerk vermijden/ maskeren) zal de uitbreiding al direct na oplevering ogen als een geheel met het bestaande gebouw. We verkregen instemming voor de uitbreiding van de welstandscommissie.
Interieur en exterieur zijn als een geheel ontworpen. In een ruimtelijke en efficiënte indeling vonden we plaats voor een afgesloten kantoortje, negen werkplekken in een open opstelling, een vergaderruimte en pantry, sanitair, garderobe, ontsloten met een nieuwe trap en mogelijk een extra liftstop.

 

opdrachtgever      woningstichting Het Gooi en Omstreken
plaats                  Hilversum
programma          uitbreiding kantoor
ontwerpteam        Freek Draisma, Kokon architectuur & stedenbouw
status                  ontwerp

 

Comments are closed.