renovatie woonhuis Delft

 

zitbank op mezzanine

Renovatie en samenvoeging van een beneden- en een bovenwoning.
De twee bewoners, waarvan de kinderen al het huis uit zijn, wensen een ruimtelijke woning met niet al te veel afgesloten kamers (‘hokjes’) en een goed geoutilleerde woonkeuken.
De 2 entreeportalen zijn samengevoegd tot 1 hal. De benedenwoning met stadstuin is omgebouwd tot een ‘atelier aan huis’, met vloerverwarming, pantry en apart toilet.
Op de 1e verdieping is een ruime woonkeuken in plaats van de voormalige kamer en suite gerealiseerd. De beide deuren vanuit smalle beuk naar de 2 kamers zijn vervangen door 1 dubbele plafondhoge glasdeur en een met 12 kleine ‘patrijspoorten’ geperforeerd wanddeel. De keuken is met een 300 cm lang hardstenen aanrechtblad, vaatwasser, combi hete lucht- en stoomoven uitgerust. Op deze etage zijn ook een ruime badkamer, toilet en inloopkast gerealiseerd. De voormalige droogzolder heeft een hoge nok en is met 4 grote dakvensters en een brede dakkapel, waarvan de pui over de volle breedte kan worden opengezet, ruim en licht geworden. Hier bevindt zich de woonkamer met de slaapfunctie op een mezzanine ter grootte van een halve beuk. De mezzanine wordt bereikt met een ranke stalen trap en stalen loopbrug, die onder een hoekverdraaiing van 10 graden door de vide naar de andere beuk loopt.

 

projectnaam            renovatie woonhuis te Delft
opdrachtgever         particulier
programma             samenvoeging/modernisering beneden- en bovenwoning, inclusief verhoging energielabel van G naar A
ontwerp                  d|ve architecten
lid ontwerpteam       Ad van Eijck – projectarchitect
status                     gerealiseerd