renovatie serviceflat ‘Het Oude Land’

interieur schets

 

Serviceflat ‘Het Oude Land’ werd in 1974 gerealiseerd door de voor dit doelin het leven geroepen stichting, een particulier initiatief . Doel was en is om ouderen uit ’s-Gravenzande een sociaal geborgen en veilige woonomgeving te bieden, met het gewenste serviceniveau. Het wonen in de serviceflat, in de volksmond ‘Berkenflat’ genoemd, wordt ook door de huidige bewoners zeer gewaardeerd en als plezierig ervaren.
In opdracht van het stichtingsbestuur voerden we een haalbaarheidsstudie uit naar renovatie van de Berkenflat, na een gebruiksperiode van meer dan 30 jaar. We onderzochten de mogelijkheden om het gebouw op te waarderen en aan de comforteisen en de bouwtechnische eisen van de huidige tijd te laten voldoen. De studie omvatte het ontwikkelen van verbeteringsvoorstellen voor de gevels en inrichting van de appartementen. Onderdeel van de studie was ook de financiële haalbaarheid en de vraag of opwaardering in bewoonde toestand uitgevoerd zou kunnen worden.
Uiteindelijk is in bewoonde toestand een renovatie uitgevoerd van de complete gevel, het entreegebied en de algemene ruimten, en is daarnaast alleen van leegkomende appartementen de inrichting gerenoveerd.

 

projectnaam                 renovatie Serviceflat ‘Het Oude Land, ’s-Gravenzande
opdrachtgever              Stichting Serviceflat ‘Het Oude Land’
programma                  haalbaarheidsstudie en flatrenovatie
ontwerp                       KOW Herstructurering
lid ontwerpteam            Ad van Eijck
status                          gerealiseerd

 

Comments are closed.