woonhuis Weelde (B)

Interieur woonhuis weelde - keuken kookeiland
De antroposofische uitgangspunten waarmee de vrijstaande villa in opdracht van de vorige eigenaar in de 90-er jaren is ontworpen en gebouwd, heeft (o.a.) geleid tot een zevenhoekige plattegrond. Dat bij het ontwerp zelfs rekening is gehouden met onderaardse waterstromen om ‘aardstraling’ te voorkomen, heeft niet mogen verhinderen dat de houten begane grondvloer ernstig door het vocht (sic) is aangetast. Ook heeft de villa een gedateerde keuken.
Na een grondige inspectie blijkt dat de kruipruimte mede vanwege de zevenhoekige vorm slecht wordt geventileerd en het hemelwater matig van de gevel wordt afgevoerd. De gehele begane grond vloer van de woning vervangen door een geïsoleerde PS-combinatievloer met een Rc= 4,5, vloerverwarming en houten parket. De kruipruimte wordt voorzien van een bodemafsluiter en de ventilatie en hemelwaterafvoer wordt aanzienlijk verbeterd.

De voormalige keuken is enigszins donker en bedompt te noemen en niet ruimtelijk. De keuken is uitgerust met gedateerde kasten en apparatuur. In nauw overleg met de opdrachtgevers wordt er een ruime en lichte keuken ontworpen met een riant kookeiland, dat voorzien is van een i-cooking 4-pits gasfornuis. Onder het werkblad aan de muurzijde is een vaatwasser en diepvrieskast opgenomen. In de hoge kasten is aan de ene zijde een koelkast en aan de andere zijde een combi hele lucht- en stoomoven opgenomen. De opdrachtgevers zijn echte koffieliefhebbers. ‘Rondom het raam’ naar de tuinzijde wordt een aparte coffeecorner ontworpen, 40 cm diep, die voorzien van Quookerkraan. Alle werkbladen zijn in lichtgrijs beton uitgevoerd. De wand achter het aanrechtblad wordt voorzien van ontspiegeld en gehard melkglas.

 

projectnaam               interieur woonhuis Weelde (B)
opdrachtgever             particulier
programma                vervangen begane grondvloer met vloerverwarming en nieuwe woonkeuken, ontwerp, aanbesteding en bouwbegeleiding/ oplevering
ontwerp                     d|ve architecten
lid ontwerpteam          Ad van Eijck – projectarchitect
status                        gerealiseerd

 

Comments are closed.